Bio-dynamische landbouw


De term komt vaak voor op onze site en is de kern van onze bedrijfsvoering. Biologisch-dynamische landbouw is een vorm van biologische landbouw met extra hoge eisen op het gebied van dierenwelzijn, ecologie en natuurlijk de gesloten kringloop. Omdat de koeien hun hoorns behouden, hebben ze veel ruimte nodig. Daarom staan de koeien in een ruime potstal en is er voldoende land aanwezig om op te grazen. Verder proberen we onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden door het gebruik van zonnepanelen.

Natuurbeheer

Wij staan als boerderij letterlijk en figuurlijk midden in de natuur om ons heen. We dragen dan ook met veel liefde zorg voor deze natuur. Zo zijn de randen van de weilanden ingezaaid met een bloemenmengsel. Deze brede stroken land staan in de zomer uitbundig in bloei en zijn erg in trek bij bijen en andere insecten.

We bewegen ons op het ritme van de natuur en proberen van de lente tot de winter een optimale leefomgeving te creƫren voor zowel de natuur als onze eigen dieren. Onze weilanden zijn een veilige plek voor verschillende weidevogels. Op een mooie zomerdag kun je bijvoorbeeld genieten van het geluid van de leeuwerik of de kievit.

Onze Zuivel

Contact

WaddenMax locaties

Ommelanderweg 32
9978 TC Hornhuizen
0595 435144

Dijksterweg 6
9978 TB Hornhuizen
0595 438860

E-mail adres

info@waddenmax.nl