Onze zuivel


De zuivelproducten van WaddenMAX

Onze zuivelproducten zijn heerlijk vers en komen rechtstreeks van de koe. Tijdens het melken stroomt de melk direct vanuit de melkstal in de ketel in de naastgelegen zuivelruimte. Hier begint voor elk afzonderlijk zuivelproduct het productieproces, waarbij de verse, warme melk de basis is. We voegen niets toe aan de zuivel om het langer houdbaar te maken of om de smaak te veranderen; het blijft gewoon de pure smaak van zuivel!

En dat proef je! Onze volle yoghurt heeft een heerlijke, milde en romige smaak. De kwark hangt op “ouderwetse” wijze uit te lekken in zakken. Voor de magere kwark hebben we magere melk nodig. Deze ontstaat door het afromen van de volle melk in een speciale ontromer. De pure room die hierbij vrijkomt wordt verkocht als slagroom. Ook maken wij van de verse volle melk rauwmelkse kaas, die herkenbaar is aan de eigen, zachte smaak.

Koeien melken

Keurmerken

Al onze producten hebben zowel het Biologisch-Dynamische keurmerk “Demeter” als het “EKO” keurmerk.

Dit betekent dat ze voldoen aan de strenge normen van stichting Demeter en Skal. Voor de verwerking van onze Bio-dynamische zuivel gelden aanvullende eisen ten opzichte van reguliere EKO-producten. Zo mag de melk niet gehomogeniseerd worden, wat ervoor zorgt dat er op de volle melk een klein, ouderwets laagje room ligt. De samenstelling van de melk verandert mee met de seizoenen. Het rantsoen van de koeien heeft zo invloed op de smaak van de melk.

EKO Skal 20853
Skal 20853
NL-BIO-01 EU landbouw
NL-BIO-01 EU landbouw
Demeter
Demeter

Onze Zuivel

Contact

WaddenMax locaties

Ommelanderweg 32
9978 TC Hornhuizen
0595 435144

Dijksterweg 6
9978 TB Hornhuizen
0595 438860

E-mail adres

info@waddenmax.nl